Малки художници се състезаваха в Националения конкурс „Наследниците на Дечко Узунов“

Областният управител Гергана Микова връчи днес специални награди на победители от Националния конкурс за детска рисунка „Наследниците на Дечко Узунов“. Събитието се провежда за 13-и пореден път в Казанлък и е под патронажа на областния управител на Стара Загора.

Конкурсът се организира от Националното училище по пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов“. Тази година в надпреварата участваха близо 1000 творби на деца от 5 до 14 години от цялата страна. Младите таланти рисуваха на тема „Толерантност“. Връчването на наградите на отличените се състоя в актовата зала на училището.

Микова поздрави малките художници и техните преподаватели по рисуване. „Вашите картини, деца, са наистина прекрасни. Те са сътворени с любов и в тях се оглежда чистотата на машите сърца. Благодаря ви, че със своето истинско изкуство вие стопляте душите ни“, каза областният управител. От сцената тя покани директорката на Художественото училище Петя Минекова да организира гостуваща изложба с картини на малки художници във фоайето на Областна администрация в Стара Загора.

Гергана Микова връчи две Специални награди на областния управител. Те бяха за третокласничката Беатрис Петрова от Казанлък и за петокласничката Калина Латинова от Хасково.

Награди бяха раздадени и от името на кмета на Казанлък, на ръководители на държавни институции и неправителствени организации, на местни фирми.

 


image0 (9K)