НАЙ-НОВИ:

Макрон обяви плана “Брекзит” на Тереза Мей за неприемлив

„Днес е часът на истината. Чакаме нови предложения от Лондон“, обяви френският президент след срещата на върха на ЕС в Залцбург

Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви в четвъртък, че предложенията на британския премиер Тереза Мей за икономическите отношения с ЕС след Брекзит са „неприемливи“, защото не се вписват в единния пазар, предава AФP, цитирана от “Фокус”.

„Днес е часът на истината“, заяви Макрон на пресконференция след срещата на върха на ЕС. Той посочи, че останалите 27 страни-членки на Съюза чакат „нови предложения от Великобритания през октомври“.

[ad id=”225664″]

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск също предупреди след разговора си с британския премиер Тереза Мей, че планът на Великобритания за търговските отношения след излизането на страната от Европейския съюз, просто „няма да стане“.

След два дни преговори в австрийския град Залцбург, Туск заяви пред репортерите, че лидерите са на мнение, че планът на Мей ще подкопае единния пазар на ЕС. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
"Основната причина за въвеждането на задължително здравна застраховка е, че…