НАЙ-НОВИ:

Македонският премиер с важно изявление за българите

“Всички вече сме приятели, включително българи и македонци. Вече няма проблем да се наречеш българин в Македония”. Това обяви премиерът на Македония Зоран Заев в интервю за bTV от македонския град Струмица.

[ad id=”255238″]

Македонският премиер каза, че исторически личности като Гоце Делчев, Яне Сандански и други – са личности от общата история на България и Македония. Той критикува Миленко Неделковски, който счупи умишлено паметната плоча на връх Каймакчалан, почитаща загиналите български войни през Първата световна война.

“Мнозинството от македонците осъдиха действията на Миленко. Това е акт на злосторство”, отсече Зоран Заев. “Тези неща не трябва да разделят. Кавгите носят само бедност”, категоричен е македонският премиер.

Той подчерта, че Македония и България са искрени приятели, дори съюзници.

[ad id=”225664″]

Заев увери, че има българи на всички нива в партията му – “Социалдемократическия съюз на Македония”, както и в държавната администрация на Македония.

Македонският премиер обеща, че при следващото преброяване на населението в Македония ще има и графа “българин”. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Цвета Караянчева е предложението ни за председател на Народното събрание.…