НАЙ-НОВИ:

Майкъл Фалън: България е сред целите на руските кибератаки

“България е сред целите на руските кибератаки”, заяви британският министър на отбраната Майкъл Фалън, цитиран от “Гардиън”.

Според Фалън НАТО трябва да започне да се съревновава на кибер-бойното поле, за да спре руските хакерски атаки, насочени към подриване на демокрацията в САЩ и Западна Европа.

По думите му Москва напада страната ни, както и САЩ, Франция, Германия, Холандия и Черна гора. Освен това британецът обвини Русия са създаването на ерата на дезинформацията.

[ad id=”225664″]

“Днес виждаме държава, която превръщайки дезинформацията в оръжие създаде това, което сега наблюдаваме като ерата на постистината”, коментира Фалън в реч в Университетa на Сейнт Андрюс в Шотландия.

Според Фалън, Русия подлага на изпитания НАТО и Запада, за ги дестабилизира и разшири сферата си на влияние, но алиансът трябва остане силен и да отклони Москва от този курс.

Въпреки явната си негативна позиция спрямо руското правителство, което той обвинява в системни лъжи, министърът подкрепи намеренията на Доналд Тръмп за диалог между Москва и Вашингтон. Фалън затвърди думите на Тереза Мей, че Тръмп напълно подкрепя НАТО.

Източник: offnews.bg Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Лидерите на страните от Европейския съюз се срещат в Малта,…