Майките протестират 19-и ден: Симеонов, оставка!

И вечерта на 9 ноември майките на деца с увреждания излязоха на протест в София с искане за оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

Вече трета седмица, майките на деца с увреждания, подкрепени и от други граждани, се събират под прозорците на властта, предава Дарик.

Ирена Юручка, майка на момиче с увреждания, призова в ефира на Дарик: „Граждани на София и на цяла България, бих искала да ви призова да дойдете на нашия протест. Той не е единствено на крещящите майки. Той е на всички майки в България и на всички хора, които пазят достойнството си. Всеки ден от 17.30 ч. сме тук до оставката на Валери Симеонов. Вяра имаме, защото искаме да си подаде оставката, а че той няма да я подаде доброволно и скоро, е ясно. Ако той беше достоен мъж, досега нямаше да сме тук, да си зарязваме децата вкъщи или да ги водим с нас по площадите“.

В 19-ия ден на недоволство се проведе и автошествие с искане за оставката на вицепремиера, което премина покрай централата на НФСБ и покрай НДК, където се намира централата на партия ГЕРБ.


image0 (9K)