Любен Дилов-син: Има ирония в това, че нещо, което може да бъде убито със сапун, убива цивилизацията

Има ирония в това, че нещо, което може да бъде убито със сапун, убива цивилизацията, заяви Любен Дилов-син в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ

Болестите са една от големите кризи в историята на човечеството, което го предизвиква да се развива и без тях няма общество. Такава е голямата чума, испанският грип, когато загива една пета от човечеството. Само България губи 80 000 души по време на испанския грип, повечето мъже в млада възраст.

„Страхотни трагедии, които стимулират науката и развитието на обществото. Нищо не сплотява както една такава трагедия“, заяви Дилов-син.

Всичко, което губим, само го ценим повече и коронавирусът ще възстанови вкуса към прекрасни неща като разходка в планината, общуване с хората, каза още той.

„Мисля, че е един прекрасен момент хората да се вгледат в себе си, човечеството да се вгледа. Не мисля, че някой друг път някой ще му даде такава пауза. Ще е много глупаво, ако не се възползваме от нея. Това е едно щастливо време всъщност. Да, ще излезем всички по-бедни, но понеже всички ще бъдем по-бедни, така че няма да е толкова страшно, надявам се. Много е важно обаче да излезем по-умни и по-щастливи, ако можем. Щастието е като мускул – то се тренира и хората трябва да тренират в момента това да бъдат щастливи“, допълни Дилов-син.


image0 (9K)