Лудогорец с огромна крачка към групите на Лига Европа

Лудогорец е на 90 минути разстояние да играе в  груповата фаза на турнира Лига Европа. Разградчани се наложиха с 1:0 над Торпедо Кутаиси в първи мач от плейофите, игран в грузинската столица Тбилиси.

Победното попадение за българския шампион отбеляза Вандерсон в края на първото полувреме.

Реваншът между двата отбора на „Лудогорец Арена“ ще се играе на 30 август.

[ad id=“225664″]

Въпреки че Лудогорец беше по-опасният отбор през цялото първо полувреме, българите стигнаха до гол едва във втората минута на добавеното му време. Вандерсон получи топката отдясно, влезе в наказателното поле и финтира защитник, коего го остави сам срещу вратаря. Нападателят на Лудогорец не се затрудни и го преодоля със силен шут отблизо за 1:0.

Преди това Натанаел Пимента и Густаво Кампаняро изпратиха силни удари покрай гредите, а вратарят Роин Квасхвадзе улови точен шут на Върджил Мисиджан.

Лудогорец продължи да доминира през второто полувреме, но „орлите“ не успяваха да завършат отличните си атаки с голове. Шут на Мисиджан в 65-та минута беше избит от вратаря, а опитът на Марселиньо за добавка беше блокиран от защитник. Само четири минути по-късно Сисиньо стреля опасно и Квасхвадзе отново се намеси, а Клаудиу Кешерю не успя да вкара отбитата топка с глава във вратата.

[ad id=“263680″]

В 74-та минута Торпедо направи и първото си положение, като след много добро разиграване играч на грузинците се откъсваше сам в наказателното поле. Козмин Моци обаче спря атаката с нарушение на границата на наказателното поле, а пряк свободният удар свърши в стената.


image0 (9K)