Лудогорец стана шампион на България за осми пореден път

Лудогорец стана шампион на България за осми път в своята история. В двубой от 36-ия кръг разградчани победиха с категоричното 4:1 у дома Черно море и имат актив от 79 точки. С хеттрик за „зелените“ се отличи полякът Якуб Швиерчок.

В десетата минута на двубоя Димо Бакалов откри резултата в полза на домакините. Сисиньо центрира към наказателното поле на варненци, където дебютантът Иван Дичевски не се намеси сигурно. Светослав Дяков изпрати топката към мрежата с прехвърлящ удар, Мартин Костадинов се опита да избие, но с глава намери задната част на главата на скочилия заедно с него Бакалов и топката рикошира и влезе във вратата на „моряците“.

Само 13 минути след това Черно море са добра до изненадващо изравняване. Родриго центрира отдясно, а в наказателното поле оставеният непокрит Жоржиньо засече от въздуха за 1:1.

В 33-ата минута отборът от Разград си върна преднината. Грешка на Патрик Андраде, който подари топката на Якуб Швиерчок. Полякът се възползва хладнокръвно и от съвсем близка дистанция вкара за 2:1.

Шест минути преди края на първата част Пламен Илиев спаси вратата си от второ попадение. Стражът на българския национален отбор демонстрира добър рефлекс при удар на Мирослав Енчев след изпълнение на ъглов удар.

През втората част по-силната игра на шампионите продължи и в 58-ата минута авансът на Лудогорец стана две попадения. Швиерчок с глава се разписа за втори път във вратата на варненци след центриране от корнер и асистенция на Козмин Моци.

В 71-ата минута Шверчок оформи своя хеттрик и крайното 4:1 след асистенция на младия Доминик Янков, който влезе като резерва след почивката.

Черно море завърши сезона на пето място с 52 спечелени точки.


image0 (9K)