Лудогорец разгроми ЦСКА (Москва) с 5:1 за едно полувреме

Българският шампион Лудогорец разгроми с 5:1 руския ЦСКА (Москва) на старта в група Н в турнира Лига Европа. Клаудиу Кешерю вкара хеттрик в руската врата, а по едно попадение добавиха Вандерсон и Джоди Лукоки. Разградчани имаха тотално преимущество през огромна част от мача и освен петте гола, удари две греди и изпусна още две чудесни голови ситуации.

Така Лудогорец записа първа домакинска победа от 2017-а година насам, а също така и първи успех от девет мача насам в Европейските турнири.

Българският тим стартира много активно и първия половин час доминираха. Още в 5-ата минута Джоди Лукоки проби от дясно и удари греда, последвана от голям пропуск на Вандерсон. Холандецът се измъкна отдясно по атаката и нахлу на висока скорост в наказателното поле, като шутира много силно по диагонала. Опитният руски вратар Акинфеев нямаше как да реагира, топката се върна към центъра. Там Марселиньо бързо я върна в наказателното поле с пас за Вандерсон, който стреля през купчината от хора, но извади в аут.

Само след още 2 минути отново Лукоки проби и центрира успоредно от дясно, но никой не се намери да подложи крак.

В 11-ата минута обаче гостите от Москва откриха резултата чрез младия си централен защитник Игор Дивеев. Снажният младок надскочи Стефан Баджи при центриране от корнер и заби топката във вратата. Но и след гола разградчани не спряха да атакуват.

В 15-ата минута разградчани пак удариха гредата. Марселиньо се вряза и засече центрирането на Лукоки от 6 метра, Акинфеев показа светкавичен рефлекс и успя да извади над горната греда. Румънецът Кешерю опита добавка, но ъгълът беше твърде малък, за да намери целта.

След още пет минути вратарят Акинфеев направи ново впечатляващо спасяване след удар на Кешерю от 10-ина метра. Атаката мина от ляво и започна от Антон Недялков, който подмина двама противникови играчи. Центрирането му уж беше за Вандерсон, който я пропусна за Кешеру. Мощният му удар обаче отново беше отразен от вратаря-ветеран.

В 21-ата минута бразилците Вандерсон и Марселиньо размениха подавания, като последният направи двойно подаване с Кешеру. Опитният плеймейкър подмина Магнусон и стреля с левия крак, но неточно. В 33-ата минута дойде ред и на Ренан дос Сантос да се намесва при удар от близо на
Марио Фернандес.

Лудогорец буквално обезличи гостите от Москва в рамките на 7 минути в началото на второто полувреме. И трите попадения бяха наистина красиви, класни и прекрасно изработени.

Най-напред Вандерсон изравни в 48-ата минута с мощен удар от 10-12 метра. Но основната заслуга е на Сисиньо, който проби и влезе в наказателното поле. Руснаците опитаха да изчистят, но кълбото попадна във Вандерсон, който с мощен удар прати топката под плонжа на Акинфеев. Само след още две минути Антон Недялков проби от ляво и центрира прекрасно към Лукоки, който изпревари двама защитници и бутна топката в мрежата за 2:1.

В 52-ата минута Лудогорец стигна до трето попадение, което беше изключително майсторско и красиво. Вандерсон центрира от ляво, топката падна на волето на Кешерю и той с мощен прецизен удар изпрати топката в малката мрежичка по диагонала за 3:1.

Руснаците опитаха някакъв обрат, вкараха и двама нови нападатели, но получиха четвърто попадение във вратата си, отново дело на Кешерю. Той вкара в 68-ата минута след пробив и чудесно центриране на Антон Недялков.

В 72-ата минута Кешерю оформи своя хеттрик, след като вкара безкомпромисно дузпа. Марселиньо излезе сам срещу вратаря Акинфеев и майсторски го елиминира, принуждавайки го да извърши нарушение. Румънецът оформи хеттрика си в рамките на 20 минути.

В добавеното време Вандерсон можеше да стигне до ново попадение, след като влезе от дясно, обърна топката на левия крак и стреля, но слабо и Акинфеев спаси вратата си от 6-о попадение.


image0 (9K)