Лудогорец победи Левски, Моци създаде напрежение

Лудогорец победи Левски с 2:0 като гост в дербито на 29-ия кръг в Първа лига. Шампионите спечелиха след голове на румънците Клаудиу Кешерю и Козмин Моци от дузпа и си върнаха аванса от 3 точки в челото пред втория ЦСКА. Левски остава трети на 9 точки от върха.

Левски започна с пределна концентрация и агресия и направи няколко добри атаки, които Станислав Костов не успя да завърши с точен удар.

В 25-а минута Козмин Моци се извиси в наказателното поле на Левски и стреля с глава, но топката срещна напречната греда. Четири минути по-късно Марселиньо не успя да се възползва от неразбирателство в защитата на Левски и стреля покрай вратата.

Хубава многоходова акция на Лудогорец в 37-а минута завърши с попадение на Клаудиу Кешерю. Вандерсон изведе Марселиньо, който пусна успоредно на голлинията за румънеца, който на празна врата реализира за 1:0. Попадение е под номер 19 за Кешерю в Първа лига този сезон.

Лудогорец бе по-активен след почивката. В 53-а минута Николай Михайлов спаси удар на Яцек Горалски, а малко след това разбъркване в наказателното поле на Левски едва не доведе до гол в мрежата на „сините“.

В 69-а минута домакините имаха претенции за дузпа след падане в наказатеното поле на Иван Горанов, но главният рефер Ивайло Стоянов подмина ситуацията.

Лудогорец пропусна нова чиста ситуация в 73-а минута, когато Вандерсон излезе на стрелкова позиция, но стреля встрани от вратата.

В 80-а минута влезлият като резерва Якуб Швиерчок бе изведен сам срещу Николай Михайлов и бе бутнат в гръб от Иван Горанов и реферът не се поколеба да посочи бялата точка. За нарушението Горанов бе изгонен, а Козмин Моци превърна в гол дузпата.

След гола румънецът в типичен стил си позволи да подразни публиката на Левски, което нагнети напрежение на Националния стадион, като част от феновете нахлуха на пистата откъм сектор „Б“. Наложи се намесата на жандарменията, за да бъдат укротени страстите. Моци пък получи втори жълт картон за провокацията и двата отбора доиграха мача с по 10 души.


image0 (9K)