Лудогорец не успя да победи Цюрих в последния си мач в лига Европа

Лудогорец завърши с равенство 1:1 срещу Цюрих последния си мач от тазгодишното издание на Лига Европа, след като швейцарците поведоха в началото на мача, но Якуб Швиерчок изравни преди полувремето. Българският шампион завърши последен в групата с четири точки и шест зад Цюрих, докато Байер Леверкузен е първенец с 13 пункта.

Лудогорец създаде първите две положения в срещата в 13-та минута, но стражът на швейцарците Андрис Ванинс първо спаси опасен удар на Якуб Швиерчок, а след това отрази и опита за добавка на Марселиньо. Гостите отговориха с гол осем минути по-късно, когато Бенямин Кололи центрира към Стивън Одей и той вкара с глава за 1:0.

Лудогорец доминираше през първото полувреме и не позволи да догонва в резултата на почивката. В добавеното време на първата част Натанаел центрира в наказателното поле и след грешка на отбраната топката попадна в краката на Швиерчок, който се разписа за 1:1.

Сисиньо, Светослав Дяков и Вандерсон пропуснаха възможности за гол в полза на Лудогорец в първите двадесетина минути на второто полувреме. То продължи при почти пълна доминация за българския тим, който обаче не успя да стигне до втори гол и да спечели мача, въпреки появата в игра на голмайстора на българите Клаудиу Кешерю. Румънецът получи един шанс за гол в 89-та минута, но мощният му удар бе отбит от стража на гостите.

Антон Недялков получи последната възможност за гол след центриране от корнер, но неговият удар премина над напречната греда. В крайна сметка българският шампион завърши тазгодишното си участие в Лига Европа с равенство 1:1 срещу Цюрих.


image0 (9K)