Лудогорец е аут от лига Европа

Лудогорец отпадна от турнира Лига Европа, след като завърши 0:0 с АЕК Ларнака в четвъртия си мач в група А. Всъщност и кипърците си тръгват от турнира, тъй като и двата тима с по 2 точки нямат шанс да се доберат до едно от първите две места.

Лудогорец и АЕК Ларнака така и не показаха кой е по-силен, а днес изиграна не особено привлекателен мач, изпъстрен с неточности и малко футбол.

В другата среща Байер Леверкузен победи Цюрих с 1:0 и двата тима имат по 9 точки, докато българите и кипърците са с по 2.

Срещата започна двуостро, но първите опасности бяха за гостите от Ларнака. В 13-ата минута Жан-Люк Асубре преодоля Сисиньо и по чудо топката не попадна във вратата. Топката попадна в Тричковски, той шутира, а Ренан не помръдна. Но по чудо кълбото не навести вратата му. Първата опасна атака за домакините беше три минути по-късно, но Марселиньо на върха на атаката не успя да нанесе удар.

Най-чистото положение преди почивката беше в 37-ата минута, когато Ренан се намеси и извади влизащатата долу до гредата топка след изстрела на Игор Силва. Българите отговориха с не много опасен удар на Кешерю в 41-ата минута.

Двата отбора продължиха да се борят и в началото на второто полувреме, като опитите за надмощие се пренесоха и при неспортсменските изяви, предизвикали съдията от Норвегия да вдигне четири жълти картона за четвърт час.

Лудогорец продължи да търси всякакви варианти и в следващите 10 минути напарвиха впечатление едно неотсъдено нарушение срещу Кампаняро, както и неразбирателство межуд Вандерсон и Кешерю в предни позиции.

В 73-ата минута Марселиньо след пас на Сисиньо затрудни максимално вратаря Рамирес, а при последвалия корнер Моци с глава удари горната греда.

До края на мача кипърците създадоха едно положение при центриране на Гарсия от фаул, но Недялков изчисти топката пред Тюлемез. Резервата Якуб Шверчок в добавеното време имаше две добри възможности, но не успя да нанесе точен изстрел.

Класиране група „А“:

1. Байер Леверкузен 4 3 0 1 10:7 9
2. ФК Цюрих 4 3 0 1 5:3 9
3. Лудогорец 4 0 2 2 3:5 2
4. AEK Ларнака 4 0 2 2 3:6 2


image0 (9K)