НАЙ-НОВИ:

Лудница преди Черния петък! Искат КАТ да бди. Полицията предупреждава за джебчии

И още съвети как да не ви измамят в деня на голямото пазаруване

В деня на т.н. „черен петък” се очаква струпване на автомобилен поток край моловете и големите магазини, органите на реда съветват пътуващите да избират алтернативни маршрути. По този повод кметът на София Йорданка Фандъкова помоли КАТ да помогне с регулирането на движението пред търговските центрове, където ще станат най-големите задръствания.

От полицията припомнят, че често големите търговски сгради, в които се концентрира събирането на много хора, са обект за извършителите на джебчийските кражби, които в повечето случаи се възползват от невниманието на клиентите и слабия контрол върху личните им вещи, за да отнемат пари, документи и мобилни телефони. Потенциални жертви обикновено са клиенти, чието внимание в момента е привлечено от други фактори. Експертите препоръчват в такива случаи да не се носят скъпи мобилни телефони, пари и документи във външните джобове или на лесно достъпни места и в никакъв случай вещите да не се оставят без надзор и пряк визуален контакт.

От ГДНП напомнят на потребителите на интернет да не се доверяват на сайтове, на които не е посочено конкретно юридическо лице и ЕИК на фирмата. Засилена бдителност е необходима при пазаруване в новосъздадените сайтове. Особена бдителност е необходима, ако в сайт, представящ се за български, е посочена чуждестранна сметка за плащане.

Източник: Канал 3 Мобилната версия на ЗАРАТА - ТУК

Виж още:
Верея привлече в редиците си румънския вратар Виктор Рамничану дни…