Лоша новина за много българи, които искат да работят във Великобритания

Обединеното кралство скоро няма да допуска нискоквалифицирани работници и служители от други страни. Великобритания ще въведе редица изисквания към всички квалифицирани работници, които желаят да работят в страната, предаде „Ройтерс“.

„Нашата нова имиграционна система ще затвори кранчето за нискоквалифицираната работна ръка от чужбина“. Това написа британският вътрешен министър Прити Пател в статия за изданието „Сън“ (thesun.co.uk).

„От следващата година всички квалифицирани работници ще трябва да съберат достатъчно точки, за да работят в Обединеното кралство. Те ще трябва да владеят свободно английски, да имат твърда оферта за работа и да покриват изискванията за заплащане“, допълва Пател. Тя посочва, че с този план „цялостният брой“ на имигрантите щял да намалее.

Британското правителство обяви, че ще дава допълнителни точки на квалифицирани работници и служители, които работят в сектори, където има недостиг от подготвени кадри.

Обединеното кралство напусна Европейския съюз, но до 31 декември е в сила преходен период, през който не се очаква да има особени промени в досегашната ситуация.

 

 


image0 (9K)