НАЙ-НОВИ:

Лоша новина за много българи, които искат да работят във Великобритания

Обединеното кралство скоро няма да допуска нискоквалифицирани работници и служители от други страни. Великобритания ще въведе редица изисквания към всички квалифицирани работници, които желаят да работят в страната, предаде “Ройтерс”.

“Нашата нова имиграционна система ще затвори кранчето за нискоквалифицираната работна ръка от чужбина”. Това написа британският вътрешен министър Прити Пател в статия за изданието “Сън” (thesun.co.uk).

“От следващата година всички квалифицирани работници ще трябва да съберат достатъчно точки, за да работят в Обединеното кралство. Те ще трябва да владеят свободно английски, да имат твърда оферта за работа и да покриват изискванията за заплащане”, допълва Пател. Тя посочва, че с този план “цялостният брой” на имигрантите щял да намалее.

Британското правителство обяви, че ще дава допълнителни точки на квалифицирани работници и служители, които работят в сектори, където има недостиг от подготвени кадри.

Обединеното кралство напусна Европейския съюз, но до 31 декември е в сила преходен период, през който не се очаква да има особени промени в досегашната ситуация.

 

  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Излезе пробата за коронавирус на украинския гражданин, настанен в болница в Стара Загора,…