Локомотив (Пд) се завърна с гръм и трясък в Европа

Локомотив (Пд) победи с 2:0 Спартак (Търнава) в първия мач от втория кръг на Лига Европа. Двете гола от дузпи отбеляза Димитър Илиев. Това бе първи мач на „черно-белите“ на техния стадион в евротурнирите, оказал се успешен.

Феновете на Локомотив (Пд) пристигнаха на стадиона с шествие и след като заеха местата си по трибуните започнаха бурно да подкрепят своите любимци, създавайки неповторима атмосфера.

Двата тима се вкопчиха в битката без разузнаване. В 4-ата минута стражът на „черно-белите“ се Мартин Луков се намеси убедително и улови топката след опасно центриране към вратата му.

Три минути по-късно Рафаел Таварес от гостите стреля опасно с глава в аут. Домакините отвърнаха на свой ред с опасен изстрел на Анте Аралица, но Добривой Ресов спаси. Натискът на локомотивци продължи, а гостите разчитаха на контраатаки.

При една в 20-ата минута. от тях Джино ван Кесел излезе на чиста позиция, но прати коженото кълбо в аут. „Черно-белите“ също можеха да вкарат гол в 33-ата минута , когато Димитър Илиев стреля технично, но Добривой Русов спаси.

В 38-ата минута Йосип Томашевич пусна прецизен пас напред, Момчил Цветанов нахлу отляво в наказателното поле на съперника, а Жозеф Меник го събори. Съдията отсъди дузпа в полза на „смърфовете“ . Зад топката застана Димитър Илиев, който хладнокръвно реализира за 1:0.

Това попадение въодушеви „черно-белите“, които продължиха да натискат.
В 42-ата минута Ален Ожболт излизи на удобна позиция, но прояви неточен мерник при удара.

Домакините започнаха вихрено второто полувреме. В 49-ата минута Димитър Илиев стреля, стражът на гостите първоначално изпусна топката, но след това я хвана. Три минути по-късно Стивън Езе стреля опасно с глава в аут.

В 60-ата минута Филип Урсула събори Мимчил Цветанов в наказателното поле. Реферът отсъди втора дузпа в полза на домакините. Зад топката отново застана Димитър Илиев, който се разписа за втори път за 2:0.

В последните минути на двубоя домакините заиграха на сигурно с мисълта да не допуснат гол.


image0 (9K)