Липсващи пътни знаци и осветление са причина за катастрофата, в която помогна Борисов

Най-пострадала при инцидента е млада жена, която е в ямболската болница с мозъчно сътресение

Липса на пътни знаци и осветление е причина за инцидента край Ямбол, твърдят пострадали в катастрофата снощи. В спасяването на младите хора се включи и кортежът на премиера Бойко Борисов, който минавал през фаталното кръстовище.

[ad id=“255238″]

Най-пострадала при инцидента е млада жена, която е в ямболската болница с мозъчно сътресение. Казва, че видяла премиера едва когато я извадили на пътя, пише БТВ.

„Просто го мернах, аз така или иначе бях в шок и не виждах. Чух гласа му и го мернах. Към момента не бях особено адекватна и дори не успях да преценя, че е той”, призна тя.

Всичко става за миг. Шофира приятелят ѝ, в колата е още едно момиче. Автомобилът идва от магистрала „Тракия”. Стига до Т-образното кръстовище, но вместо да продължи, шофьорът губи управление и пада в дерето.

[ad id=“226585″]

Шофьорът излиза на пътя и търси помощ. Спира само кортежът на премиера, който минавал оттам.
„Спряхме, защото мислехме, че този пиян човек е на магистралата и искахме да го спасим. Въобще не се виждаше кола”, обясни по-рано премиерът.

„Единствените хора, които са спрели, за щастие, са били премиерът и неговата охрана, НСО. Благодарение на това се случиха нещата много бързо”, заяви пострадалата.

„Моята роля е била като регулировчик. Запалихме лампите на колата, извикахме „Бърза помощ” и полиция, а моят лекар направи система”, поясни Борисов.

Шофьорът и другото момиче не са пострадали. В града казват, че това не е първият инцидент на кръговото, което е неосветено и без пътни знаци.

[ad id=“225664″]


image0 (9K)