НАЙ-НОВИ:

ЛиЛана се прибира вкъщи под домашен арест

Специализираният наказателен съд измени мярката за неотклонение на Лиляна Деянова от задържане под стража в домашен арест, съобщи “Монитор”.

Тя ще бъде пусната на свобода със система за електронно наблюдение. От защитата обаче заявиха пред медиите, че ще обжалват определението на съда с искане за отпадане на мярката.

По-рано днес съдружникът на Деянова се отказа от желанието си за по-лека мярка, поиска да остане в ареста, съобщи бТВ.

Специализираният наказателен съд счете, че няма опасност Лиляна Деянова да се укрие или да извърши престъпление. Няма обосновано предположение и за авторство за едното обвинение – заплахи към служители в АПИ. Според магистратите трябва да има баланс между интересите на досъдебното производство и тези на обвиняемата и мярката за неотклонение да не се превръща в репресия.

Адвокатът й Николай Хаджигенов заяви, че ще обжалва домашния арест, защото, по думите му, ЛиЛана трябва да е на свобода без мярка за неотклонение, съобщи Нова телевизия.

Гледането на мярката в Апелативния специализиран наказателен съд е насрочена за 11 юни.

Братът на певицата Александър Деянов, познат като бийтбоксъра Скилър, все още е на свобода, въпреки че отказва да плати наложената му гаранция от 50 000 лева. Срокът за внасянето на парите изтече на 21 май. Тогава Скилър се яви доброволно в Централния софийски затвор и заяви, че няма да плати гаранцията. Но така и не беше върнат зад решетките. Към днешна дата твърди, че все още никой не го е потърсил. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Бебешките храни и памперси ще се облагат с 9% ДДС…