НАЙ-НОВИ:

Лесни начини да съхраним любимите си плодове за по-дълго

Как да направим така, че да се наслаждаваме по-дълго на прекрасните ягоди и череши?
[ad id=”225664″]

Ягодите са изключително вкусни, но за съжаление се развалят много бързо, особено ако са наранени. Друга предпоставка за бързото разваляне е съхраняването на много влажно или много топло място.

Най-добре съхранявайте ягодите в хладилник, немити и поставени в найлонови торбички. Другият вариант е да ги поставите с пластмасови купички, но задължително ги покрийте.

Винаги отстранявайте развалените или меки ягоди, защото те ще развалят и останалите. В хладилник, ягодите могат да престоят до два-три дни.

[ad id=”263680″]

Замразените във фризер ягоди могат да се съхраняват до девет месеца. Най-добро за запазването на всичките им ценни качества е бързото замразяване, но след предварително измиване и старателно подсушаване.

Не се препоръчва бавно или повторно размразяване на този плод, защото се губи значителна част витамин С. Размразявайте ги в микровълновата фурна. Консумирайте в твърдо състояние, преди да са омекнали окончателно.

[ad id=”236993″]

Черешите са любими плод на много хора. Вкусни и свежи, те са един от най-дългоочакваните дарове на пролетта. Вижте как можем да ги съхраним в най-добро състояние.

image1 (9K)

Когато купувате череши, избирайте онези които са леко бляскави, стегнати, но не прекалено твърди. Дръжката трябва да бъде зелена, жълтата дръжка говори за презрели плодове.

Черешите са нетрайни и доста бързо презряват, ако се оставят на стайна температура. Когато си купите череши, не ги дръжте прекалено дълго в найлоновите торбички, защото ще се смачкат и ще се развалят по-бързо.

[ad id=”236999″]

Можете да ги съхраните в хладилник, като ги поставите в перфориран хартиен плик или в малка кошница за плодове за период до пет или седем дни.

За да им възвърнете свежестта преди консумация, ги натопете в студена вода за около половин час.

Замразени във фризер, черешите могат да престоят до един месец. Поставете ги в кутия или купа, която може да бъде запечатана с капак. Не е необходимо да махате дръжките. Най-добър ефект ще постигнете, ако ги поставите в плик за вакуумиране.

[ad id=”237001″]

Ако желаете, преди замразяването можете да добавите захар в плика или купата. Така ще имате много вкусен десерт, по всяко време.

Източник: gotvach.bg Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Всички знаем, че целокупното българско население е изключително компетентно по…