Лесни начини да съхраним любимите си плодове за по-дълго

Как да направим така, че да се наслаждаваме по-дълго на прекрасните ягоди и череши?

[ad id=“225664″]

Ягодите са изключително вкусни, но за съжаление се развалят много бързо, особено ако са наранени. Друга предпоставка за бързото разваляне е съхраняването на много влажно или много топло място.

Най-добре съхранявайте ягодите в хладилник, немити и поставени в найлонови торбички. Другият вариант е да ги поставите с пластмасови купички, но задължително ги покрийте.

Винаги отстранявайте развалените или меки ягоди, защото те ще развалят и останалите. В хладилник, ягодите могат да престоят до два-три дни.

[ad id=“263680″]

Замразените във фризер ягоди могат да се съхраняват до девет месеца. Най-добро за запазването на всичките им ценни качества е бързото замразяване, но след предварително измиване и старателно подсушаване.

Не се препоръчва бавно или повторно размразяване на този плод, защото се губи значителна част витамин С. Размразявайте ги в микровълновата фурна. Консумирайте в твърдо състояние, преди да са омекнали окончателно.

[ad id=“236993″]

Черешите са любими плод на много хора. Вкусни и свежи, те са един от най-дългоочакваните дарове на пролетта. Вижте как можем да ги съхраним в най-добро състояние.

Когато купувате череши, избирайте онези които са леко бляскави, стегнати, но не прекалено твърди. Дръжката трябва да бъде зелена, жълтата дръжка говори за презрели плодове.

Черешите са нетрайни и доста бързо презряват, ако се оставят на стайна температура. Когато си купите череши, не ги дръжте прекалено дълго в найлоновите торбички, защото ще се смачкат и ще се развалят по-бързо.

[ad id=“236999″]

Можете да ги съхраните в хладилник, като ги поставите в перфориран хартиен плик или в малка кошница за плодове за период до пет или седем дни.

За да им възвърнете свежестта преди консумация, ги натопете в студена вода за около половин час.

Замразени във фризер, черешите могат да престоят до един месец. Поставете ги в кутия или купа, която може да бъде запечатана с капак. Не е необходимо да махате дръжките. Най-добър ефект ще постигнете, ако ги поставите в плик за вакуумиране.

[ad id=“237001″]

Ако желаете, преди замразяването можете да добавите захар в плика или купата. Така ще имате много вкусен десерт, по всяко време.

Източник: gotvach.bg


image0 (9K)