Лекарство против артрит дава резултат след 24 часа срещу коронавируса, твърди Napolitoday

Изглежда италианците са намерили лекарство, което успешно дава положителен резултат в лечението на коронавируса. В изданието napolitоdey се съобщава неговото наименование – „Tocilizumab“ (лекарство против артрит), което въпреки че не е по предназначение, изглежда работи срещу COVID-19.

И поне доколкото пише медията – подобрява значително заболелите за 24 часа. Тепърва го изписват като цялостно лечение в цяла Италия. Повече тук (на италиански):
www.napolitoday.it/…/coronavirus-farmaco…

Прилагано е от д-р Паоло Асиерто, онколог от Неаполския институт Паскале.

Асиерто обяснява, че работи срещу пневмония на Covid-19 и че при първите двама пациенти, лекувани в Италия (именно в Неапол), подобренията веднага се появяват след 24 часа. Общо към момента има шест пациенти, лекувани с Tocilizumab.

Това е „извън етикета“ лечение, тоест чрез лекарство, използвано извън показанията, за които е регистрирано. Но терапията вече се разпространява и се прилага в Бергамо, Милано и Фано.

„Медицинският екип на болницата Паскале в Неапол е наблюдавал положителни ефекти върху пациентите с коронавирус благодарение на употребата на лекарство против артрит, Tocilizumab. Отправям апел към онколога Асиерто и неговия персонал за представяне на протокол. Национално, което разширява експериментирането и употребата на това лекарство по дифузен начин, за да можем да тестваме неговата ефективна валидност в голям мащаб „. С тези думи сенаторът Лора Гаравини , председател на Комисията по отбрана и заместник вицепрезидент на Gruppo Italia Viva – Psi, се присъедини към призива на неаполитанския лекар.


image0 (9K)