НАЙ-НОВИ:

“Левски” с писмо до Борисов да се откаже от акциите

ПФК “Левски” е изпратил писмо до премиера Бойко Борисов, за да го подкани да се откаже от джиросаните му 86.6% от акциите на клуба, които той категорично заяви, че не иска. Това разказа пред bTV от Дубай дясната ръка на Васил Божков – Георги Попов, който именно направи джирото към министър-председателя.

След като Борисов отказа акциите, Васил Божков организира анкета във “Фейсбук” сред феновете и послуша мнозинството от тях, като обеща този път те да бъдат джиросани на голмайстор №1 в историята на “Левски” Наско Сираков. За да стане това обаче, Божков и Попов очакват премиерът да се откаже изрично от евентуални претенции, за да бъде всичко изрядно.

“За да спазим закона, въпреки различните тълкувания, смятаме, че те са все още негови (на Борисов). При негов отказ, те ще се върнат при мен. Отказът може да бъде мълчалив отказ, т.е. той (Борисов) да не отговаря писмено на запитването от клуба – каза Попов. – Ние сме го запитали (да отговори) в рамките на няколко дни дали ще се разпореди с акциите. Ако не се разпореди, ще джиросам акциите на г-н Наско Сираков“.

Според Попов реалистичият срок е до края на идната седмица Сираков вече да е собственик на 86.6% от клуба.

“Оптимист съм, защото не е само Наско Сираков. Той има подкрепата на феновете. И считам, че има достатъчно разумни хора в нашето общество и ще се смени, както те искат, моделът на управление, на финансиране. И самата структура на футболния съюз“.

Самият Сираков пък тази сутрин категорично отказа да говори по темата. Той, заедно с изпълнителния директор на “Левски” Павел Колев и бившият собственик на отбора Тодор Батков, бе на шествието по случай 106-годишнината от основаването а “синия” клуб, която се навърши днес.

“Без въпроси – спря той напора на репортерите – Първо искам да честитя на всички българи този светъл празник – на славянската писменост, просвета и култура. Честитя и на всички левскари 106-годишнината. Легитимиран съм от цялата синя общност, но не съм легитимиран документално и юридически. Когато акциите бъдат тук и са в моите ръце, тогава ще дам пресконференция, на която ще отговоря на всички въпроси. Не знам кога ще се случи, но когато се случи – тогава”.

Премиерът Борисов пък за пореден път реагира ядно на темата с джиросването на акциите. При посещението си в село Бирково той заяви по повод изпратеното му писмо за потвърждение за отказ от джиросаните акции:

“Нямам нищо общо с “Левски” и няма да коментирам тази тема. Ако получа писмо за Левски”, ще го скъсам и ще го хвърля в коша”.

Т.е. – очертава се споменатият от Георги Попов мълчалив отказ… Мобилната версия на ЗАРАТА - ТУК

Виж още:
„Луфтханза“, която е в преговори с германското правителство за финансова…