НАЙ-НОВИ:

Кървав ад край пирамидите в Египет. Взривен е автобус с туристи

Засега съобщенията в медиите сочат, че туристите в автобуса са от източноазиатска страна, като за момента се споменават Китай и Виетнам

Туристически автобус е взривен близо до пирамидите в Гиза. Това съобщи телевизионният канал “Sky News – Arabia”, предаде Канал 3.

Според “Sky News – Arabia” има мъртви и ранени. По първоначална информация са загинали двама души – туристи, а 12 са ранени, съобщават от египетското министерство на вътрешните работи. Десетима от ранените са туристи, а останалите двама са шофьорът и представител на местна туристическа фирма, които са египтяни.

Автобусът е атакуван със самоделно взривно устройство, което било скрито до стена на улица в Кайро, през която преминавало превозното средство.

От родното Министерство на външните работи вече са отправили запитване до властите в Египет дали във въпросния автобус е имало български граждани.

Първоначалните данни в медиите сочат, че туристите в автобуса са от източноазиатска страна, като за момента се споменават Китай и Виетнам. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Цената на водата скача от 1 януари Комисията на енергийно…