НАЙ-НОВИ:

Кучето, умъртвило 3-годишно дете, изглежда недохранено

“Кучето има вид на недохранено”, коментира шефът на областната дирекция на Агенията по безопасност на храните в Пазарджик.

„Присъствах на огледа на местопроизшествието. По отношение на агресивността на кучето, ще бъде извършена експертиза в рамките на досъдебното производство за това дали е имало такива прояви или не. Но кой е бил отключващият момент в този случай, не може да се каже”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” д-р Петко Митев, началник на областната дирекция на БАБХ.

[ad id=”263680″] Коментарът му е по повод трагедията в пазарджишкото село Мокрище, където куче уби дете. По първоначални данни до инцидента се е стигнало, след опит на детето да погали кучето, което било вързано в частен дом. Инцидентът е станал в двор в ромската махала на селото. Бащата и детето били на гости при свои приятели. Докато компанията се веселяла, детето излязло на двора и се доближило до вързаното куче, което познавало. Въпреки че кучето било вързано, то е успяло да захапе смъртоносно 3-годишното момче. В ареста тази вечер са задържани собственикът на кучето, бащата и негов близък.

„Кучето има вид на недохранено, на видима възраст около 4 години. По данни на хората, които го отглеждат, било прибрано преди около 2 години. То няма ветеринарно-медицински документи, няма чипиране, не са провеждани ваксинации и обезпаразитяване”, каза още д-р Петко Митев, началник на областната дирекция на Българската агенция по безопасност на храните.

Той не изключи вероятността недохранването да е отключила агресията в кучето.

[ad id=”225664″] „Собственикът на кучето беше на работа в Стара Загора. Жена му си гледаше вътре 2-месечното си детенце. А това убитото дете е дошло, влязло е вътре, отишло е при кучето и кучето го хвана и го разкъса. Майката на починалото дете е в Германия, а бащата е в България, но е оставено на отглеждане от родителите на майката”, разказва мъж, който живее наблизо до мястото, където е станала трагедията. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
  Странни явления се случват заради потока на времето През…