НАЙ-НОВИ:

Кунева: “Отказът на Борисов да продължи управлението е грешка”

“Реформаторският блок отива на консултациите с президента, за да изясни основните важни въпроси за страната и да се предотврати политическа нестабилност. Реформаторският блок няма да поема мандат за съставяне на правителство”, заяви в предаването “Седмицата“ на Дарик радио вицепремиерът и министър на образованието в оставка и лидер на “Движение България на гражданите” от РБ Меглена Кунева.

Консултациите с РБ са следващата седмица, пише offnews.bg
Приоритетите за парламента трябва да са приемането на антикорупционния закон и фиксирането на приоритетите за българското председателство на ЕС, посочи Кунева.
Тя бе категорична, че няма да приеме предложение да остане на поста министър на образованието, но ще остави на наследника си отчет и пътна карта за това как да бъдат продължени реформите в следващите месеци.
Според Кунева, предсрочни избори трябва да се проведат възможно най-бързо.
Тя заяви, че в РБ са против популистичното говорене, както по отношение на Великото народно събрание, така и за мажоритарното гласуване.
“Половин милион българи гласуваха против мажоритарното гласуване в два тура, а още три милиона граждани не излязоха на референдума. Кой защитава и техните права?”

Мажоритарен избор на депутатите и неясно финансиране на партиите е отворена врата за парламент като този в Украйна, смята вицепремиерът в оставка. Кунева беше категорична, че моделът, който може да изкара напред личности, е преференциална система без праг, в която хората посочват конкретна личност и те определят мястото й в листата.
Според Кунева, отказът на Борисов да продължи с управлението е бил грешка. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Дженифър Лопес и Марк Антъни пяха заедно на сцената на…