Кунева към студентите: „Успехът означава много усилия и труд“

„Ще търсим широк национален консенсус за реформите във висшето образование, защото образованието не просто е национален приоритет, то е национален приоритет номер 1. Ще обсъждаме всички мерки, които могат да повишат качеството на висшето образование както с ректорите и преподавателския състав, така и със студентските съвети“. Това заяви по време на словото си за откриването на учебната година в Софийския университет “Св. Климент Охридски“ вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева.
Тя посочи, че българските университети не се състезават само помежду си, но и с висшите училища в цял свят.
Министър Кунева поздрави студентите и преподавателите в Софийския университет за изкачването му с 50 места в световната класация на университетите и изрази увереност, че в следващите години той ще покаже и още по-добри резултати.
Бъдете критични, изисквайте от вашите студенти много, призова тя преподавателите и има благодари за отдадената работа, с която подготвят не само бъдещите специалисти на страната, но и основите на обществото, в което ще живем.

На студентите министърът припомни, че успехът означава много усилия и труд. Не се подавайте на изкушението да минавате лесно, „между капките“, оценките са важни, но най-важно е знанието, преодоляването на трудностите, каза тя.


image0 (9K)