Кубрат Пулев: Кеворк Кеворкян е интелигентен, но объркан

Ще има знаме на всяка държавна сграда, ако аз съм в управлението. Това заяви претендентът за световната титла по бокс Кубрат Пулев в предаването на bTV „Тази сутрин“.

„Не можах да повярвам какви глупости беше написал Кеворкян в един свой коментар. Той ми е бил като идол, а в един момент да напише такива глупости, направо не мога да повярвам. Много често срещам такива хора- интелигентни, но объркани. Той е един от тях -интелигентен, но объркан. Тези хора са объркани, защото са обезверени поради техния опит, това, което са видели през социализма и сега… Този дълъг житейски опит ги е докарал до там да не вярват в нищо, да не вярват, че България някога може да се оправи, да не вярват, че … Той самият ми каза в един предварителен разговор, преди едно интервю: „Ти си много наивен“. Аз съм наивен обаче съм вярващ. По-добре да си наивен и вярващ , отколкото да не си наивен и да не вярваш в абсолютно нищо“, каза Пулев.

„Мачът с Хюи Фюри можеше да се проведе в Англия и да спечеля милиони. България обаче е моята радост и затова исках да зарадвам хората тук“, обяви Кубрат. На 27 октомври Кобрата победи съперника си по точки пред пълните трибуни на „Арена Армеец“ и отново е официален претендент за световната титла на Международната боксова федерация. „Някои жълти вестници писаха, че съм взел огромна сума, но това не е вярно. Навсякъде другаде можех да я взема, но не и тук за съжаление. Но това е моята радост. За мен не е по-трудно пред българска публика – хората носеха светена вода от манастири и пръскаха моя ъгъл. Дайте си сметка как приемат мен и моите мачове. Парите отиват на заден план. Те не просто ми мислят доброто, а приемат двубоите ми като лична кауза и именно това ми дава енергия. На трибуните имаше англичани, но не им се чу гласчето, въпреки че се заканваха да правят зулуми“.


image0 (9K)