Кръпката и Маричков гневни: Не искаме песните ни да звучат на протестите на БСП и на руски паравоенни!

„Настоявам моята музика и песните ми да не се използват на протестите и от проруски паравоенни формирования“. Това заяви пред Faktor.bg Васко Кръпката по повод клип на БНО Шипка и „Воински съюз Васил Левски“ в You Tube. Припомняме, че двете организации се опитват да яхнат протестите във Варна, а филмчето, което са пуснали в интернет с кадри от демонстрациите, е озвучено с емблематичната песен на „Подуяне блус бенд“ – „Ден след ден“.

„Естествено, че не ми е приятно „Ден след ден“ да се употребява от проруски организации за техните цели. Още повече, че аз не подкрепям тези протести. Не симпатизирам на правителството, нямам представителство в парламента, но в никакъв случай не мога да участвам демонстрации, организирани от БСП. Първо ще напиша писмо до БНО Шипка и до „Воински съюз Васил Левски“, за да ги предупредя, че не желая да използват песента ми за клиповете си. Ако не спрат, ще се консултирам по какви други начини това може да стане“, коментира Кръпката.

В същото време в цялата страна по площадите се пуска вечният хит „Среща“ на „Щурците“. Изпълнителите на двете легендарни песни не знаеха, че творчеството им се използва за политически цели, проруска пропаганда и категорично са против стават съпричастни с подобни манипулации.

„От вас разбирам, че „Среща“ звучи на протестите по площадите. Принципно, след като парчето е излязло на носител, протестиращите имат право да я използват, ако не съм забранил изрично, но не съм го направил. В никакъв случай не ми е приятно, че песента се използва на тези протести за политически цели, но няма да се занимавам със забрани. Живеем в 2018 г., а не в 1978 г.“, категоричен е Кирил Маричков пред Faktor.bg.

Източник: http://Faktor.bghttp://Faktor.bg


image0 (9K)