Обвинената, че е заклала децата си Кристина: Георги заплаши, че ще ме накара да се самоубия

32-годишната Кристина, обвинена, че е заклала двете си деца в Сандански, е била заплашвана от мъжа си Георги, че ще я принуди да се самоубие.

Налице е последната й саморъчно написана жалба до РУ Сандански, публикувана от Faktor.bg. Тя е от 2 ноември тази година и е срещу Георги Трайков, от когото има две деца и живее на семейни начала. В сигнала до органите на реда Кристина описва последния семеен скандал, след който напуска жилището. Драмата се разиграва на 5 октомври тази година. Младата жена обяснява, че се е запознала с Георги през 2014 година, а след това решили да живеят заедно. Тя разказва, че за последните 6 години е подложена на непрестанен тормоз, насилие и психическо издевателство. След всеки пореден побой майката е пускала жалба в РПУ, но никога не си е вадила медицинско свидетелство, а Георги винаги така нагласявал нещата, че да няма свидетели.

„Удари ме по главата и ми се закани: „Ще те принудя да се самоубиеш, като полицайката от РУ Сандански, която скочи от блок в София”. Ще ти упражня такова психическо насилие, че няма да можеш да издържиш”. За този побой Кристина си е извадила медицинско свидетелство. За насилието и драмите в живота на Кристина пред Faktor.bg свидетелства и брат й Илиян Дунчев. След убийството на племенниците си, той се е прибрал незабавно от Австрия, където работи и живее през последните 10 години.

„На 26 ноември тази година съдът в Сандански трябваше да даде ход по нейно дело срещу Георги за тормоз и домашно насилие. Последните дни преди убийството на децата сестра ми е била под тотален психически тормоз и насилие от страна на Георги и адвоката му Ангел Белички. Кара ли са я да се откаже от жалбите си, от съдебното дело и адвоката си. Принуждава ли са я да подпише абсурдно съгласие, че децата остават в къщата на Георги, че тя ще ги вижда само два пъти месечно, при условие обаче, че и тя остава да живее в същия дом. Всичко това е разказала на майка ни само дни преди кървавата драма. В деня на убийството на децата – 19 ноември, Криси ми се обади от телефона на Георги. Чувах как той и диктува какво да говори. Обясни ми, че решили заедно тя да се откаже от съдебните дела. Тоест, преди кървавата драма сестра ми е била под брутален стрес, тормоз и насилие Вече стана обществено достояние, че е била насилвана и малтретирана и от свекъра си. Георги й е опирал пистолет в главата, плашейки я с убийство. Отправял е заплахи и към родителите ни”, разказва съкрушеният от трагедията брат.

„От страх и срам тя е криела от близките си зловещия си начин на живот с Георги. Но въпреки това в отделни моменти се отпускаше и споделяше за насилието и стреса, който изживява. Семейството й има тежки съмнения, че тя е физическия извършител на убийството, но е заставена да поема чужда вина”, признава Илиян. Според близките й не е изключено в следствие на тотален психически тормоз да е подтикната да извърши престъплението. В подкрепа на тази теза са и саморъчните й признания, че чрез психологически репресия Георги ще я накара да се самоубие.За кървавата трагедия в Сандански братът обвинява преди всичкоинституциите, които с пасивност и бездействие са оставили Георги в продължение на 6 години да я малтретира, без да реагират на жалбите на Криси.

Почерненото семейство има съмнения, че целият случай се манипулира и ако не се поеме от Специализираната прокуратура, в Сандански истината ще бъде заметена и потулена. Роднините подозират също, че след като Георги е освободен от ареста, има опасност да укрие и заличи важни свидетелства и улики, които разследващите са пропуснали.

„Най-зловещо е, че медии, с помощта на някои институции в Сандански помогнаха много пред обществото на Криси да бъде създаден образът на жесток убиец, посегнал на децата си, а в същото време години наред тя е била жертва на системно престъпление. Единствено кметът на града призна, че този инцидент е провал за институциите в Сандански, допуснали да се стигне до кървавата развръзка”, казва брат й Илиян

5-годишният Васил и 3-годишната Ивон бяха открити заклани в дома им в Сандански в четвъртък вечер. Вчера съдия Красимир Аршинков взе постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ за майката.

 


image0 (9K)