Криминално денонощие в Старозагорско

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, са образувани четири бързи производства срещу нарушители при полицейски проверки за безопасност на движението.

На 31 януари в РУ – Казанлък е започнато бързо производство за престъпление по чл.343б от НК, срещу И.К., на 66г., от гр.Казанлък, затова че в гр.Казанлък, по ул. „Москва“, е управлявал лек автомобил „Рено“ след употреба на алкохол с концентрация 1.88 промила в издишаният въздух, установено с техническо средство. И.К. е задържан в РУ – Казанлък за срок до 24 часа.

Второ производство в същото управление е започнато за престъпление по чл.343б от НК, срещу Т. Т., на 40 г. от гр .Павел баня, затова че на 31.01.2017 г. по ул. „Стара Планина“ в гр.Павел Баня, е управлявал л.а.“Ауди“ след употреба на алкохол с концентрация 1,66 промила в издишаният въздух, установено с техническо средство. Т.Т. е задържан в РУ – Казанлък за срок до 24 часа.

На 31 януари в сектор „Пътна полиция“, ОДМВР – Стара Загора, е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343в, ал. 2 от НК, срещу А.Ж., на 29г. от гр. Стара Загора, затова че на 31.01.2017г. в гр. Стара Загора, по ул. „Хаджи Димитър Асенов“, е управлявал лек автомобил „Мерцедес“ без свидетелство за управление на МПС в едногодишен срок от наложено му наказването му по административен ред за същото нарушение.

На 31 януари, във Второ РУ – Стара Загора е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК срещу Н.О., на 30г., от гр. Стара Загора, затова че в гр. Стара Загора, по ул.“Мусала“, е управлявал автомобил „Фолксваген“ след употреба на наркотично вещество – метамфетамин, установено с техническо средство. Водачът е задържан за срок до 24 часа във Второ РУ – Стара Загора.


image0 (9K)