Криминалистът Ботьо Ботев за качеството на „мократа поръчка“ срещу Марангозова, за инквизициите, на които е била подложена…

Убийството, при което беше застреляна финансова аферистка Станка Марангозова, а до тялото й беше открита бяла роза, не е подготвено професионално, коментира по БНТ криминалистът Ботьо Ботев.

Той подчерта, че при подобни престъпления организаторът не комуникира с извършителите, като се използват няколко вериги от посредници.

В същото време поръчителите в покушението не са оценили редица обстоятелства и факти, които биха навели подозренията върху тях.  „Имаме един известен обществен проблем между поръчител и жертва. Второ – предстои дело, заведено от потърпевшата към извършителя. Тези неща се набиват на очи в процеса на работа”, коментира Ботев.

Той посочи, че убитата се е занимавала с финансови операции, засегнали доста хора, но Станка Марангозова е застреляна ден преди дело, в което е щяла да дава показания срещу поръчителя (бизнесменът Иво Масларов е издирван чрез Интерпол като поръчител на убийството на фараонката) и тази богата интервенция между обекта и жертвата говорят за непрофесионализъм в извършването на това престъпление.

Основният мотив за престъплението е финансов – жената завлякла с големи суми поръчителя. Преди да бъде застреляна, Станка била бита и измъчвана, по нея са били гасени цигари, но тя обяснила, че няма как да върне парите. В същото време подала жалби в полицията за мъченията срещу нея.

По отношение служителят на НСО, Ботьо Ботев подчерта, че неговите действия излизат извън логиката на един организатор на поръчкови убийства. Той е на мнение, че трудно може да се влезе в психологията на един човек, който е способен на такива действия. Ботев е убеден, че разследващите ще стигнат до всички тъмни страни от живота на този човек.

 Blitz.bg


image0 (9K)