НАЙ-НОВИ:

Кремират незабравимия Вълчо Камарашев, отлагат погребението

Траурната процесия ще е след 13-ти май, очакваме и дъщеря му Мина да се завърне от САЩ

Големият български актьор Вълчо Камарешев ще бъде кремиран, а траурната процесия, с която негови близки, приятели, колеги и всички, които го обичат заради незабравимите му роли в киното и театъра, ще е след края на извънредното положение. Това е съобщил пред Флагман.бг племенникът му Тодор Камарашев.

Бургазлията, който е собственик на една от големите туристически фирми в региона, се е заел с погребението на именития си чичо.

„Искаме да го изпратим както подобава, защото го заслужава. Ще изчакаме и дъщеря му Мина Камарашева, която в момента е в Щатите“, казва Тодор Камарашев пред Флагман.бг.

Общоизвестен факт е, че Вълчо Камарашев е от Бургас. Роден е във Видин по чиста случайност – майка му се оказва в северния град на 12-ти септември 1937 година. Артистът, който е любимец на няколко поколения българи, е завършил средното си образование в Бургас, а след това и ВИТИЗ, в класа на проф.Филип Филипов през 1959 година.

Българският зрител го познава с незабравимите му роли в театъра и киното – „Вилна зона“, „Тримата от запаса“, „Войната на таралежите“ са само част от знаменитата му кариера.

Междувременно, кметът на Бургас Димитър Николов също изказа съболезнованията си към близките на Вълчо Камарашев.

„Отиде си още един от знаковите актьори на България от близкото минало. Вечна му памет на Вълчо Камарашев, посветил няколко години от живота си на бургаския театър“, каза Николов, след което си спомни една любима реплика на Вълчо Камарашев. „Израснал съм в Бургас от най-млада възраст и винаги ще се смятам за бургазлия“.

flagman.bg Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Община Стара Загора получи днес товарен ван „Ford Courier“ от…