НАЙ-НОВИ:

Красимир Балъков: Трябва ни 100% себераздаване срещу Англия

Националният селекционер на България Красимир Балъков очерта основните приоритети преди утрешната квалификация с Англия по пътя към Евро 2020. Двата отбора са в коренно противоположни позиции – англичаните са тотален фаворит, а България е на последното място без победа. И въпреки това Балъков очаква положителен резултат.

Той добави, че отборът трябва да се раздаде на повече от 100 процента, ако иска да успее, а и също така и че е наясно със стартовия състав. Българският треньор похвали колегата си Гарет Саутгейт, като призна, че иска след години да вижда България да играе футбола, който Англия практикува в момента.

“Всички футболисти са здрави и на разположение, като на 99,9% съм наясно с титулярите. Има още някои дребни детайли за доуточняване, но те ще се решат в последния момент. Моите играчи са наясно, че трябва да се представят на повече от 100 процента утре вечер. Не мога да ви кажа сега кои ще започнат като титуляри, но всичко е възможно. Ако не загубим, ще бъде позитивен резултат за нас. Ще бъда доволен и щастлив, ако видя, че играчите ми дадат най-доброто от себе си през всичките 90 минути”.

“Да постигнем положителен резултат означава това, което означава. Да не паднеш. Защото когато загубиш резултатът може да е добър, но да не е положителен. Ще съм доволен, ако изпълнят това което искам от тях като стратегия и да затрудним максимално отбора на Англия. В предишните мачове макар и паднахме, имахме шанса да бъдем до последно в мача. Ако и сега успеем да постигнем това, ще бъде успех за нас”, заяви Балъков.
Обожавам да гледам Англия, те играят по начина, по който бих искал да виждам и моите футболисти, отговори Балъков на въпрос за тима на противника.
След това треньорът беше попитан дали е повече оптимист след присъединяването на натурализираните бразилци Марселиньо и Вандерсон към отбора. Въпросът беше от журналист-приятел и това предизвика и фамилиарно отношение в отговора.

“Знаеш, познаваме се добре, аз съм оптимист като настройка. Оптимизмът ми се подхранва от това, което свършихме досега и много неща се получиха. Доста неща се получиха на тренировките и се надявам да се получат и на мача. За Вандерсон и Марселиньо – това са футболисти, които ще ни бъдат от полза. С тях добиваме една по-голяма конкуренция, те ще бъдат полезни и на останалите футболисти с качествата си. Да, и двамата не бяха в предишния лагер и мисля, че присъствието им е изцяло положително”.

Английски журналист показа сериозни познания за българското първенство, след като зададе въпрос дали новопроизведеният национал Вандерсон е довел и приятелката си, за да празнуват заедно с целувка евентуално отбелязан гол.

Въпросът развесели Балъков и той беше поласкан, че английски журналист следи българското първенство. Това обаче едва ли е така, а просто първи резултат от търсене на името на играча в някоя от интернет-търсачките.

“Приятелката му не е тука. Това е добре, че знаят за Вандерсон и за приятелката му. Значи следят българското първенство, това разбира се в кръга на майтапа. Дошли сме да вършим работа, а не на туризъм.
Балъков беше попитан какво му е мнението за въвеждане на ВАР.

“ВАР е един голям помощник на съдиите и за футбола. И при ВАР стават гпрешки, но много по-малко. Така че аз съм за тази система и нейното въвеждане”.
Страничните въпроси продължиха и с друг, касаещ съдийството: “Мислите ли, че един ден футболът ще стане като тениса и волейбола, в които треньорите оспорват съдийските решения?”
“Може и това да стане някой ден, каза бившият плеймейкър на Щутгарт. “Футболът се променя, правилата се променя, ние се напасваме. Приоритет е в момента да изграждаме младите си футболисти и да стигнем нивото на Англия, както Ивелин каза. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Иван Сотиров „Приятно съм изненадан, че най-сетне българска институция, без…