Красиво! Със свой дух и колорит грейна старозагорско училище (СНИМКИ)

Учениците от XIII основно училище „Св. Паисий Хилендарски” в Стара Загора започнаха новата учебна година в красиви класни стаи и фоайета.

[ad id=“225664″]

В училището се работи по проект „Обичам моето училище” на английската благотворителната организация „ЛайтСорс”. Целта на проекта е да подкрепи образованието, да подобри и осигури комфортна и релаксираща учебна среда, да повиши реализацията на креативния потенциал и осъзнатост на децата чрез декорация. Нейната мисия е да подобри училищната среда, като дарява артистичен интериорен дизайн, който хармонизира с детското съзнание и стимулира децата да следват мечтите си.

„Всяка стая има свой дух: избран е цвят, който да подхожда с индивидуалния фототапет, изработен в зависимост от предмета, който се изучава в нея. А децата в началните класове се радват на вълшебни герои по стените. Върху тапетите има вдъхновяващи мисли, позитивни думички, послания и информация от учебния материал, които формират ценностите у подрастващото поколение“, разказа директорът Иво Радков.

Фоайетата на всички етажи са предвидени като място за почивка и отдих. Темата на всяко представя красотата на България. На първия етаж – слънчогледовите полета, на втория – цветята, на третия – Розовата долина и на четвъртия – планините. Върху фототапетите са монтирани любопитни факти по различните теми.

Вече са готови и специални кътове от цветя „чистачи” и билки в класните стаи и фоайетата, които да освежават въздуха.

[ad id=“263680″]

Предстои изграждането на киносалон и работилници, в които децата да придобиват различни умения.

„Проектът беше посрещнат с много позитивизъм и ентусиазъм от учители, ученици и родители, които активно се включиха при боядисването и декорацията на цялата сграда. Всички ние, които сме част от това училище, сме убедени, че средата определя съзнанието. Ако сме в цветна и позитивна среда, ще бъдем цветни и позитивни. Ако ежедневно гледаме посланията от тапетите, те ще изградят правилна ценностна система и морал“, категоричен е директорът.


image0 (9K)