НАЙ-НОВИ:

Кралят на Испания връчи най-висшия орден на монархията на дъщеря си

Говорител на кралския дворец определи това събитие като акт с историческа значимост. Той каза, че присъждането на отличието подчертава желанието на краля Испания да продължи да е парламентарна монархия

[ad id=”263680″]

Кралят на Испания Фелипе Шести навърши 50 години. Той отбеляза юбилея, като постави на преден план дъщеря си Леонор, която е престолонаследничка на испанската корона, предаде “Франс прес”, цитирана от Дарик.

Монархът връчи на 12-годишната Леонор най-престижното испанско отличие – Ордена на Златното руно с огърлие.

Говорител на кралския дворец определи това събитие като акт с историческа значимост за краля и престолонаследничката. Той каза, че присъждането на отличието подчертава желанието на краля Испания да продължи да е парламентарна монархия.

По време на церемонията престолонаследничката Леонор изглеждаше леко смутена. Тя бе застанала между баща си и дядо си Хуан Карлос, който бе крал на Испания в продължение на 38 години, преди да абдикира през 2014 г.

Леонор се поклони пред дядо си и баща си, а после и пред майка си кралица Летисия и баба си София, съпругата на Хуан Карлос. Младата госпожица се усмихна, но не каза нищо при удостояването ѝ с ордена.

Орденът на Златното руно е най-висшият в Испания и датира от 1430 г., припомня “Франс прес”.

Церемонията се състоя в разгара на конфликта между Мадрид и Барселона.

  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
"С документи в национален ефир опровергах всичките й лъжи. Балонът,…