НАЙ-НОВИ:

Край на спекулациите за смъртта на лекарката от Спешна помощ. Тя е починала от…

Проверка на РЗИ-София окончателно установи, че лекарката от столичния Център за спешна медицинска помощ  д-р Нели Пандова, не е починала от COVID-19.

Така беше съобщено първоначално от кризисния щаб заради симптомите на покойната и контактите ѝ със заразен шофьор на линейка, уточнява “Марица”.

Ето и цялата история от последните дни на д-р Пандова, която бе разкрита от здравната инспекция в София:

От 31 март до 7 април тя е лекувана в болница “Света Анна” (бивша Окръжна) от бронхопневмония. През това време са направени два PCR теста – на 4 и 7 април. И двата са отрицателни. Изписана е за домашно лечение с болничен до 7 май. На 2 май в 17,45 часа екип на Бърза помощ е повикан на домашен адрес, където е била д-р Пандова.

Установени са:

бронхопневмонично огнище вдясно, задух, аритмия, остра дихателна недостатъчност. Бърз тест за COVID-19 дава отрицателен резултат. Закарана е в спешна реанимация на Александровска болница, където е взет материал за PCR теста. За съжаление, лекарката издъхва.

В нощта на 2 срещу 3 май тестът дава отрицателен резултат.

61-годишната д-р Пандова е имала хипертония, а според неофициални източници и хронична обструктивна белодробна болест. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Лаура Кьовеши беше избрана за първи главен прокурор на бъдещата…