НАЙ-НОВИ:

Коя е Марияна Николова, готвена за вицепремиер на мястото на Симеонов

Марияна Николова, готвена за вицепремиер на мястото на подалия оставка Валери Симеонов, е настоящ шеф на кабинета му,  адвокат по професия, вписана е в Софийската адвокатска колегия. Била е и държавен служител – заемала е различни експертни длъжности в администрацията.

От 2015 г. до 2017 г. е ръководител на отдел „Договорно-правен и правна защита“. Тя е и преподавател по структура на администрацията и административен процес в Института по публична администрация към МС.

Николова е завършила е и Публична администрация и административни практики в СУ „Свети Климент Охридски“, а също и Право на ЕС. Има редица обучения и специализации в страни-членки на ЕС в това число EIPA- Европейски институт по публична администрация, Холандия; “HAUS” финландски институт за публичен мeниджмънт; Европейска академия за данъци, икономика и право, Германия, а също във Франция, Австрия и Великобритания. Има значителен принос в разработката на действащата нормативна уредба в сферата на държавната служба на РБ. Заема различни експертни длъжности в Министерство на държавната администрация и административната реформа. Заемала е ръководни длъжности, включително директор на дирекция „Правно-нормативни дейности“ в Министерство на земеделието и храните. Работила е и в Държавна агенция за метеорологичен и технически надзор. Преподавала е по практическо нормотворчество и в Института по публична администрация към МС.

В периода 2015-2017 година е шеф на отдел Договорно-правен и правна защита в НЕК. Работила е и като юрисконсулт в “Топлофикация-София”. От май 2017 г. е началник на политическия кабинет на заместник-министър председателя по икономическата и демографската политика Валери Симеонов. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Толполиция по нашите пътища ще снима, а след това ще…