НАЙ-НОВИ:

Коронавирусът стигна Филипините, първи починал

Във Филипините бе регистриран първи смъртен случай извън Китай на заразен от новия коронавирус, предадоха световните агенции, като се позоваха на съобщение на Световната здравна организация.

Става дума за китаец, роден в китайския град Ухан, където се появи първо коронавирусът. Пациентът е бил на 44 години. Той е починал вчера, след като от 25 януари е бил изолиран във болница във Филипините, посочва ДПА. Мъжът е бил партньор на 38-годишната китайка, която беше първият случай на зараза с новия коронавирус във Филипините.

Той се е разболял от тежка пневмония. В последните дни от живота си обаче бил стабилен и показвал признаци на подобрение, накрая обаче рязко се влошил и починал. Двойката е пристигнала от Ухан във Филипините на 21 януари.

Три нови случая са открити при 28-годишен южнокореец, евакуиран от Ухан в петък, 40-годишна китайка, която е член на семейството на мъж, който беше диагностициран вчера със заразата, и 43-годишен южнокореец, върнал се на 20 януари от Китай. Япония също потвърди три нови случая на зараза, предаде Ройтерс. С това в страната заразените станаха общо 20. Тримата нови заразени са били сред евакуираните от Ухан японци. Става дума за трима мъже. Тестът за зараза на единия от тримата първоначално бил отрицателен. Но допълнителни изследвания потвърдили заразата при него.

Междувременно няколко хиляди медицински работници от обществените болници в Хонконг гласуваха за стачка. Те настояват за затваряне на границата с континентален Китай, за да се спре разпространението на заразата. В Хонконг има вече 14 потвърдени случая на зараза, а 112 суши са поставени под карантина. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Казват, че жените са отмъстителни същества и забравят трудно. Може…