НАЙ-НОВИ:

Коронавирусът влезе в Община Стара Загора

Коронавирусът влезе в Община Стара Загора през отдел “Строителство”. Пресконференция по повод случая на положителен PCR тест на служителка на отдела, днис дадоха Делян Иванов, секретар на Община Стара Загора, и д-р Станимир Станков – директор на РЗИ Стара Загора.

Опасност за гражданите, ползвали, или ползващи услугите на Общината няма, заявиха Иванов и Станков.
Жената е работила на третия етаж. Била е сама в стая, защото колегата й е била в отпуск, не е имала пряк контакт с граждани. Вероятно е заразена от съпруга си, който има симптоми на заболяването. Към момента тестът й е положителен, но тя няма симптоми.
За всеки случай е наета специализирана фирма, която да направи цялостна дезинфекция. Дезинфекция ще се прави на всеки два часа на повърхностите в “Центъра за информация и услуги на гражданите”.
В продължение на 14 дни се въвежда строг филтър със замерване на температура, дезинфекция и строго спазване на мерките за превенция.
Всички общински служители са уведомени при най-малко неразположение да не идват на работа, а веднага да се обаждат на личния си лекар.

Предвид обстоятелствата, РЗИ смята, че няма риск за гражданите и другите служители. Масови тестове на всички служители на Общината няма да бъдат правени. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
"Българските граждани, които протестират днес в цялата страна, изискват прозрачност,…