НАЙ-НОВИ:

Контрабандни лекарства от Турция задържаха на ГКПП ”Лесово”

251 опаковки с контрабандни лекарствени средства задържаха митническите и гранични служители на ГКПП Лесово.

[ad id=”225664″]

Иззети са недекларирани общо 11 068 таблетки, 1 022 ампули и 12 броя кремообразни медикаменти от общо 12 различни търговски марки лекарства във фабрични опаковки, произведени в Турция.

Лекарствата са открити при митническа проверка на лек автомобил марка БМВ с румънска регистрация. Колата е пристигнала на Митнически пункт Лесово на 26 януари 2018 г. около 15 часа от Турция.

Шофьорът и неговият спътник- румънски граждани, са заявили пред българските митнически служители, че не внасят нищо за деклариране. При извършената митническа проверка на автомобила, митническите служители откриват недекларираните лекарствени средства в багажника на колата и в чанти, между лични вещи.

[ad id=”263680″]

Шофьорът е признал впоследствие, че лекарствата са негови. Между иззетите недекларирани лекарства с търговски марки „Zometa”, „ Lithuril”, „Minirin”, „Devit 3″, „Atarax”, „Zeffix” и др. има с действие на антидепресанти, сънотворни и инжекционни разтвори, които се употребяват само по лекарско предписание. Срещу румънския гражданин с инициали А.С. е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Берое завърши лагера си в Белек с победа срещу украинския…