НАЙ-НОВИ:

Колко да внимаваме с два продукта, които употребяваме всеки ден?

Доскоро лекарите обвиняваха кафето за сърдечните аритмии, но сега то е реабилитирано. Обаче чаят застана на мушката.

[ad id=”263680″]

..

Екип кардиолози от Университета в Торонто предупреждава: силният чай може да предизвика тахикардия – ускоряване и нарушаване на сърдечния ритъм. И зеления е по-опасен от черния. Той съдържа повече биоактивни вещества, действащи върху стените на кръвоносните съдове.

В чаят кофеинът е свързан с танини и затова действа по-меко, но и по-дълго от този в кафето. Ефектът му продължава до 6 часа. Между другото, слабият чай понижава кръвното налягане, докато силният (особено със захар) напротив, увеличава го.

[ad id=”225664″]

..

Черният чай съдържа специален вещество – кварцетин, което предотвратява образуването на тромби. От една страна – добре. Но от друга – може да навреди на тези, които приемат антикоагуланти. Внимание аспиринът също е антикоагулант! Язваджиите трябва да се откажат от силния чай – той изостря възпалението и дори може да доведе до кървене.

Средният по сила чай намалява леко температурата, но силният (и черен, и зелен) я повишава! Така че при настинка – по-добре билков. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
От Книгата с рекорди "Гинес" официално признаха 95-годишната Стоянка Мутафова…