НАЙ-НОВИ:

Коли фучат с над 200 км/ч по пътищата ни. 1100 драстични нарушения!

България води много черни статистики в Европа, а в това число влиза и смъртността на пътя. На челните места сме по брой умрели при катастрофи, а най-честата причина за ПТП-тата е движение с несъобразена скорост.

Само за 6 месеца от началото на 2019 г. “Пътна полиция” отчитат редица нарушения. Оказва се, че родните шофьори фучат по българските пътища със скорост много над разрешеното. Над 1100 са отчетените фрапиращи нарушения, пише trafficnews.bg.

Седем шофьори са били засечени от камерите на Пътна полиция с над 200 км/ч. Рекордьорът е сниман с 277 км/ч на магистрала “Струма”. Преди броени седмици на същия пътен участък с 268 е преминал друг водач на мощна кола.

“Сред драстичните нарушители е и шофьор, преминал със 266 км/ч на магистрала “Тракия” в региона на Пазарджик”, каза пред Нова телевизия инспектор Илия Георгиев от “Пътна полиция”.

На главния път Бяла – Плевен – София при ограничение 90 км/ч има прихваната скорост от 216 км/ч

Глобата, която рекордьорите по превишена скорост ще отнесат, е между 1200 и 1350 лева.

Според експертите в бранша основните причини за фрапантните нарушения са чувство за безнаказаност и висока самооценка. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
"Няма да подкрепим предложението на ГЕРБ за 1 лев партийна…