Кой какъв ще бъде в следващия кабинет- Борисов 3

Както многократно бе съобщено – разговорите за разпределянето на ресорите в изпълнителната власт щели да са след Великден.

Обаче Бойко Борисов бил вече готов с предложенията си.
Най-голямата политическа партия няма да даде министерствата на финансите, на вътрешните работи, на регионалното развитие, на транспорта и на земеделието.

На постовете си ще се върнат Владислав Горанов, Лиляна Павлова, Ивайло Московски, Десислава Танева, пише dir.bg

Вицепремиер, с ресор еврофондовете и председателството на страната ни на ЕС ще е Томислав Дончев. За втори мандат като министър на туризма ще видим най – вероятно Николина Ангелкова.

Борисов искал Вежди Рашидов да бъде отново в екипа му като министър на културата. Но Патриотите също имали амбиции за това ведомство.

От ОП са дали да се разбере, че има подходящи кадри за шефове на още няколко министерства: туризъм, екология, земеделие и образование. Готови били да оглавят също социалното министерство.

Най-критично според „Труд“ е положението с МВР. Румяна Бъчварова едва ли ще се върне на поста, заради недоволството на полицаите от миналия й мандат.

Засега най- спряганото име за вътрешен министър е това на бившия главен секретар Калин Георгиев.

Министерството на здравеопазването е най-нежеланото министерство- ясно защо. Голямото текучество на министри и недоволството на медици и пациенти отблъскват желаещите да са министри.

Очаква се лидерът на ВМРО,  Красимир Каракачанов да бъде един от заместниците на премиера  и да оглави Министерството на отбраната.
Председателят на НФСБ, Валери Симеонов също ще бъде в състава на новото правителство – като министър на икономиката или на енергетиката.


image0 (9K)