Кои са любимите дестинации на българите

Далечни и екзотични дестинации в Азия и Африка стават все по-актуални сред българските туристи. От туристическите агенции отчитат, че засиленият интерес се дължи на все по-ниските цени, което прави тези екскурзии по-достъпни.

[one_half]

Най-често българите избират да почиват по една седмица, затова и повечето пакети, които предлагат туристическите агенции, са за 7 или 8 нощувки.

За по-близките дестинации, като Гърция и българското Черноморие, цените за едноседмична почивка са около 400-500 лв.

Малдивите, Мексико, Куба, Доминикана, дори Мадагаскар, са сред любимите нови дестинации на българите. В последните години туропераорите отчитат, че предпочитаме да пътуваме по-рядко, но харчим повече пари, за да видим някое по-отдалечено и екзотично кътче. Това потвърждават и представители на туроператорите.

„Става въпрос за пакети от 2 000 лв, в които отново човек може да отиде за една седмица някъде да се наслади на доста сериозен лукс, защото в тази цена влиза петзвезден хотел и обслужване „ол инклузив“.

[/one_half][one_half_last][ad id=“231260″][/one_half_last]

Интересното е, че авиокомпаниите започнаха една борба за сваляне на цените, което допълнително ни улеснява нас да предлагаме такива дестинации, за които хората не са си мислили преди 5 или 10 години, че изобщо някога могат да посетят“, разказва пред БНТ Пламен Иванов от туристическа агенция.

Съветът на туроператорите към българските туристи, е предварително да се информират за дестинацията, която са избрали, защото има периоди, в които не е препоръчително да се пътува заради твърде горещото или твърде дъждовно време. Мечтите, обаче, не са подвластни на метеорологичните условия.

Това показва и нашата анкета, в която повечето хора изброиха екзотични дестинации като Куба и Пакистан, а други споделиха, че биха се поставили на лишения, за да посетят далечна дестинация, но според други в България почивката е най-приятна.

източник: Марица


image0 (9K)