НАЙ-НОВИ:

За кого е полезна сланината

Отново често задаван и малко спорен въпрос. 

Ето и отговорът от лекар диетолог, който изтъква, че е важно да се спазва мярката: “Слуховете за вредата от сланината например за развитие на целулит, са силно преувеличени. По бедрата се лепи не сланината, а всяка изядена в повече храна”.

Този продукт съдържа в себе си много витамини и наситени мастни киселини. И не на последно място, при попадане в организма на човека, свързва и изкарва токсините. Особено важни са две от тези наситени мастни киселини – арахидоновата и линоловата. Те оказват благоприятно влияние върху мозъка: помагат той да се развие добре още в плода, след това в продължение на целия живот на човека го защитават. Учените също така доказали, че употребата на сланина е профилактика на онкологичните заболявания. Освен това спомага за отделянето на жлъчна киселина.

Диетологът отбелязва, че сланината е особено необходима за бременните и кърмачките, за професионалните спортисти и пушачите.

Все пак този продукт трябва да се употребява предпазливо от хора с наднормено тегло, тяхната дневна норма не трябва да превишава 30 грама, пък и консумирането на сланина е разрешена за не повече от 3 пъти в седмицата.

Яна Бояджиева БЛИЦ Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Столичният кмет Йорданка Фандъкова и основният й опонент в местните…