НАЙ-НОВИ:

КНДР поиска международна помощ за коронавируса

Властите в Северна Корея тайно са поискали международна помощ за увеличаване на капацитета си за провеждане на тестове за коронавирус, съобщава “Файненшъл таймс”, цитиран от news.bg.

Британското издание посочва, че пандемията застрашава сериозно крехката здравна система в страната.

След като епидемията от COVID-19 избухна в китайския град Ухан, Пхенян незабавно затвори границите си. От тогава севернокорейските власти не са докладвали за нито един регистриран случай на заразата.

Пред обществото властите в страната продължават да пропагандират своята идеология, съгласно която КНДР трябва да разчита само на своите собствени усилия.

Според източници на”Файненшъл таймс” обаче властите в Северна Корея все пак тайно са поискали помощ от своите международни партньори. Международните експерти се съмняват в данните на Пхенян за нула заразени в страната, особено предвид факта, че Северна Корея едва ли разполага с ресурсите да провежда голям брой и качестени тестове.

Правителството има тестове за COVID-19 и знае как да ги използва, но те са малко и затова властите искат подкрепа от всички организации, обясни източникът на британското издание.

Въпреки че Пхенян все още не е коментирал официално темата, в страната под карантина са поставени най-малко 10 000 души. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Броят на жертвите на новия коронавирус в Испания достигна 4089…