Кметът на Стара Загора издаде заповед във връзка с ограничаване на разпространението на коронавируса

Във връзка с регистрираните случаи на COVID-19 на територията на България и заповед РД-01-117/08.03.2020 на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров издаде днес заповед.

С нея се преустановят посещенията на културни мероприятия, в това число и кина, спортните събития ще се  провеждат без публика. Забранява се провеждането на всякакви масови мероприятия, в които участват деца. Препоръчително е още и ограничаването на частните мероприятия с масов характер на открито и на закрито.

В Общинска администрация, до второ нареждане, няма да се провеждат приемни дни (отворени врати) за граждани, а в Центъра за услуги и информация ще бъдат повишени мерките за биологична сигурност при обслужване.

Препис от заповедта е връчен за сведение и изпълнение на Директора на ОДМВР, кметовете и кметските наместници на територията на Община Стара Загора, заместник-кметовете, секретаря на Общинска администрация, директора на РЗИ – Стара Загора, и на областния управител. Контролът по изпълнението на заповедта е възложен на ресорните заместник-кметове и на секретаря на Община Стара Загора.

В понеделник, 9 март, ще бъде публикуван и разпространен график за онлайн приемни дни на кмета Живко Тодоров, ресорните заместник-кметове, главния архитект и секретаря на общината. Всички заявители ще бъдат уведомени предварително.


image0 (9K)