Кметът на Община Павел баня уволни свой заместник

Кметът на Община Павел баня Станимир Радевски уволни от постa заместник – кмет Милена Паунова. Решението е взето със заповед №7 от 20-ти август 2019-та годна на основание чл.39, ал.5 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, съобщи сътрудникът на радио-Стара Загора в Павел баня Ивайло Илиев.

Става ясно, че зад решението на Радевски формално стоят мотивите, че Паунова е замесена в конфликт на интереси и това не позволява тя да изпълнява длъжността си.

Милена Паунова заемаше поста заместник – кмет на Община Павел баня от 2012 година досега. Тя бе издигната от партийната квота на ПП ГЕРБ.

Под новината, публикувана в социалната мрежа, много павелбанчани изразяват подкрепата си към Милена Паунова, като изказват мнения, че са изключително впечатлени от нейната отзивчивост, когато са имали служебен контакт с нея.

Взетото решение предизвика и нова рокада. В началото на месеца се проведе редовно заседание на местните структури на политическата партия, на което бяха гласувани пет варианта за кандидат за кмет на предстоящите местни избори. Сред тях бяха именно Паунова и Радевски.

След това стечение на обстоятелствата ПП ГЕРБ веднага сне доверието си от Радевски като вариант за кандидатурата на партията, заявиха от ръководството.

По този начин вариантите остават само четири, като решението кой да бъде едноличния кандидат на партията ще бъде взето от Изпълнителната комисия в началото на месец септември.


image0 (9K)