НАЙ-НОВИ:

Кметовете и общинските съветници от община Гълъбово се заклеха

Областният управител Гергана Микова закле днес кметовете и общинските съветници от община Гълъбово. Кметът на Гълъбово Николай Тонев, четирима кметове на кметства и 17-те общински съветници положиха клетва и подписаха удостоверенията си за встъпване в длъжност.

Г-н Тонев се обърна с думи на благодарност към своите съграждани за това, че за пети път му гласуваха доверие да бъде кмет на общината. „Да бъдеш на този пост пети мандат е успех, но и огромна отговорност. Изпълнихме много от обещанията, които поехме пред вас преди четири години. Друга част от започнатото не можахме да довършим, но аз ви обещавам, че всички заедно ще работим, без значение от политическата си принадлежност, за по-доброто бъдеще на града и общината“, каза новият стар кмет.

Г-жа Микова връчи на Николай Тонев огърлицата-символ на местната власт и ключа на Гълъбово.

По втора точка от дневния ред съветниците пристъпиха към избор на председател на Общинския съвет. За поста имаше само едно предложение – Светла Боянчева от коалиция „БСП за България“. След тайно гласуване тя бе избрана с пълно единодушие – със 17 от 17 възможни гласа. Г-жа Боянчева ще бъде председател на гълъбовския Общински съвет втори мандат. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Юношите на СК Бадминтон (Стара Загора) се представиха отлично на…