НАЙ-НОВИ:

Къща на ужасите с 300 оковани, бити и насилвани деца потресе света

Полицията в Нигерия откри сграда в град Ригаса, където най-малко 300 души, предимно деца, са държани оковани с вериги, насилвани са сексуално, измъчвани са и са оставяни да гладуват.

Жертвите са от Буркина Фасо, Мали и други африкански държави, съобщава „Сахара Рипортърс“.

Бело Хамза прекарал три месеца в окови в къщата на ужасите разказа пред журналисти: „Приеха ме да уча приложна математика, но ето ме окован. Те твърдят, че ни учат на Корана и на исляма, но правят много неща там. Подлагат младите на хомосексуални действия. Това би трябвало да е ислямски център, но опитите да се избяга от там се наказват сурово. Те връзват хората и ги провесват от тавана. Хомосексуалните действия, обаче, не се наказват. Докато бях там някой умря от изтезанията. Други умряха заради влошено здраве. Дават ни много малко храна и ядем само два пъти на ден – в 11 и 22 ч. Там ми отказаха много неща. Аз съм семеен човек, имам отговорности, но съм окован тук и не знам какво става със семейството ми“.

Началникът на полицията в щата Кадуна обясни: „Получихме информация, че нещо нередно става в този център за рехабилитация или ислямски център. Затова изпратих служители да проверят. Открихме, че това не е нито център за рехабилитация, нито ислямско училище. Можете да видите с очите си – малки деца, някои доведени от съседни държави като Буркина Фасо и Мали, други от цяла Нигерия. Повечето от тях са оковани.

Тези хора са били употребявани, дехуманизирани. Можете да го видите с очите си. Човекът, който управлява този дом, твърди, че родителите са довели децата си за рехабилитация“. Той се закани още, че се разкрие кой стои зад този „център“ и виновниците ще бъдат изправени пред съда.

Децата са евакуирани и отведени в полицейския участък, където полицаите ще търсят връзка с родителите им да си ги приберат. Собственикът на „центъра“ твърди, че всички обвинения за изтезание, хомосексуализъм и държане в плен са фалшиви. Децата, които били с вериги, били само „най-упоритите“, които се опитвали да избягат. „Не правим нищо друго тук, освен да учим хората на ислям. Те не правят нищо, само рецитират Корана, молят се и почитат бог“, заяви Малам. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Мъж, израснал в Дом, за втори път намира голяма сума…