НАЙ-НОВИ:

Китайци под карантина шашнаха бургазлии

Желязна дисциплина цари на кораба, който акостира в Бургас във вторник с 22 души китайци – екипаж на борда, съобщава “Труд”.

Още при пристигането на морския съд, здравните власти у нас съобщиха, че китайските моряци нямат забрана да слязат на брега. В началото на годината корабът е напуснал Индокитай. Два месеца е бил в открито море и екипажът няма никакви оплаквания и съмнения за заразени с коронавирус.

Два месеца си е абсолютна карантина, каза д-р Георги Паздеров, шеф на РЗИ. Корабът ще престои в Бургас до събота. 22-мата китайци обаче все пак не са слезли на брега по строго разпореждане на собственика, стана ясно днес. Нещо повече, те са раздали маски на българския екип, който се е качил на кораба им за различни морски проверки.

В четвъртък по обед ще станат ясни и резултатите от пробите, взети от несебърлията и студентката, пребивавали в Италия. Двамата лежат изолирани в бургаското Инфекциозно. Междувременно проверка установи, че по аптеките в морския град, няма маски. Табели с това указание са залепени още на входните врати. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Тази вечер в епизода на хитовия турски сериал, "Завинаги", направен…