Кирилов рипна срещу критиците си: Не са нито по-умни, нито по-красиви!

Остри думи отправи към критиците си правосъдният министър Данаил Кирилов.

„Те не са нито по-умни нито по-красиви от действащите и практикуващи юристи“, заяви Кирилов. Думите му дойдоха по повод изявлението на Христо Иванов, че като министър той ще обслужва нечии интереси.

Общинските съветници да подават подробна имуществена декларация. Тази промяна е готов да направи избраният вече за министър на правосъдието Данаил Кирилов в Закона за противодействието на корупцията.

Общинските съветници бяха първо включени в закона и задължителното подаване на декларации, но после извадени. Те ще трябва да обявяват и възможните конфликти на интереси. Кирилов даде и премиер, когато общински съветник е лекар, който плаща наем на кабинет в общинска болница.

„Това няма да е проблем той да продължи да е общински съветник, но ще трябва да декларира този факт, за да е ясен“, посочи той.

Новият министър отказа да коментира трябва ли шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев и на ВКС Лозан Панов да подадат оставки заради „Апартаментгейт“.

„Законът трябва да се прилага равни и еднакво за всички. По отношения на личните решения. Не бих коментирал личните решение на нито един от замесените в скандала“, заяви Кирилов.

Той беше категоричен, че поведението на Пламен Георгиев – решението му да излезе в отпуск докато тече проверката, съответства на закона и дава възможност да се проведе разследване.


image0 (9K)